.:: Nordic Walking Het Gooi ::.
Home > Wat is Nordic Walking? > De niveaus

De niveaus


Nordic Walking kent 3 niveaus:

 

1.   SPORTNIVEAU

Het sportniveau is geschikt voor zeer fitte sporters die een uitdaging willen waarbij de fysieke grenzen verlegd worden. Door een uitgekiend trainingsprogramma wordt het Nordic Walking meer dan wandelen met poles alleen. Naast de heuveltrainingen en Nordic Walking op wisselende ondergronden, staan oefeningen voor alle grote spiergroepen van het lichaam centraal.

 

2.   FITNESSNIVEAU

Het Fitnessniveau is een total body workout waarbij het Nordic Walking centraal staat. Bij een goed uitgevoerde techniek zullen de deelnemers alle voordelen van deze sport aan den lijve ondervinden. De hartslag is gemiddeld 10-20 slagen hoger en het energiegebruikt kan tot 46% toenemen. Deze gegevens maken dat het uithoudingsvermogen, al direct vanaf de eerste training, optimaal getraind wordt. Nordic walking kan je alleen doen, maar trainen in een groep is motiverend en gezellig.

 

3. GEZONDHEIDSNIVEAU

Het Gezondheidsniveau biedt eenieder met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om in de buitenlucht aan zijn conditie en lichamelijke gesteldheid te werken. Door het lopen met de speciaal ontwikkelde poles worden de gewrichten ontlast, treedt er in de nek-schouderregio ontspanning op en wordt de wervelkolom ondersteund. Bij lichamelijke klachten aan de wervelkolom, gewrichten van de heup, knie en enkels is Nordic Walking ideaal. Bij het behandelen van bekkeninstabiliteit, whiplash, RSI en chronische rugklachten is in de praktijk gebleken dat Nordic Walking uitkomst bied.