.:: Nordic Walking Het Gooi ::.
Home > Wat is Nordic Walking?

Wat is Nordic Walking?


NORDIC WALKING

De nieuwe effectieve manier om te sporten

 

Nordic Walking is sinds 2003 de snelst groeiende buitensport in Nederland.

Nordic Walking als sport is ontstaan in Finland vanuit de in de zomer gebruikte trainingsvorm van de crosscountry skiŽrs.

 

Nordic Walking zorgt ervoor dat het sportwandelen effectiever wordt omdat met name de rug-,schouder- en armspieren, door het gebruik van de poles, tijdens het wandelen effectief gebruikt worden.

 

Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast worden ook de rug-, buik en bilspieren optimaal gebruikt.

 

Doordat, vergeleken met wandelen, de totale actieve hoeveelheid spiermassa tijdens het Nordic walking is toegenomen, is het energiegebruik gemiddeld toch 40% hoger.

 

De belasting op het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt.

Het uiteindelijke resultaat is dat de training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten toeneemt.

 

Nordic Walking is ontwikkeld voor een brede groep gebruikers en is een belangrijk onderdeel van het Nordic Fitness Sports programma.

Dit programma biedt enthousiaste en sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl.

 

Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud.

Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering en verbetering van zowel het fysiekevermogen als het uithoudingsvermogen.

Submenu